Hopp til hovedinnhold

Menybank – funksjoner som forenkler hverdagen på storkjøkkenet

Menybank er navnet på en av kjernefunksjonene i innkjøpssystemet Millum Procurement. Dette er en modul hvor det finnes et stort utvalg av muligheter for deg som jobber som kokk på hotell, kantine eller restaurant. 

Av: Mathilde Jelen Danielsen 05.01.2024 11:31

iStock-480379752

La innkjøpssystemet gjøre noe av jobben for deg

At det å drive et storkjøkken består av mer enn matlaging er det ingen tvil om. Det ligger mye logistikk og beregning i bunn, i tillegg til høye forventninger både fra ledelse og gjester. 

Se for deg en hverdag der alle oppgavene du må gjøre blir ivaretatt av et system, slik at du slipper tusen post-it lapper og e-poster som sendes frem og tilbake. Går det an? Du kommer ganske nære med Menybanken i Millum Procurement. Den kan hjelpe deg med den daglige kjøkkendriften fra A til Å. 

Menyplanlegging: oppskrifter, kalkyler og allergener

Maten skal stå i sentrum og i Menybank kan du enkelt lagre dine beste oppskrifter som du vet gjestene setter pris på, eller hente ut oppskrifter som er tildelt din kantine eller hotellrestaurant. Hvis en vare forsvinner fra sortiment, kan du erstatte produktet i alle dine oppskrifter ved hjelp av Multierstatt-knappen. 

Basert på oppskriftene kan du lage menyplan for flere dager, uker eller sesonger og hente ut bestillingsforslag. Bestillingsforslagene er basert på data fra tidligere bestillinger og antall gjester. Du slipper å estimere på nytt hver gang, og kan la systemet gjøre jobben for deg. I tillegg har du full kontroll over råvarepriser og vet at prisene du får tilgang til, er fremforhandlet av kjeden eller medlemsorganisasjonen din.

Som kokk må du ha kontroll på gjestenes mange allergier og preferanser i matveien. Du må ta høyde for alt fra alvorlige nøtteallergier og cøliaki, til intoleranse mot laktose eller plantebaserte dietter. I Menybank kan du enkelt kategorisere matvarer og oppskrifter ut ifra de kategoriene du møter hos gjestene hver dag. I tillegg er systemet integrert med Matinfo – et oppslagsverk som gir deg detaljert oversikt over allergener og næringsinnhold i produkter. 

Bærekraft på menyen

Både forbrukere og bedrifter er pent nødt til å ta grep fra og med nå, om vi skal gjøre planeten vår frisk. I Menybank finner du funksjoner som hjelper storkjøkkenet med sine bærekraftmål. Matsvinn er én viktig del av kjøkkendrift, og med Millum kan du håndtere dette på en enklere måte. I tillegg sørger CO2-kalkulatoren for at du får et mer bevisst til klimaavtrykket på dine retter og menyer, ved å sammenligne matvarer og lage oppskrifter med lavest mulig avtrykk. På denne måten får både dere ansatte som jobber med menyplanlegging, og gjestene, muligheten til å ta informerte valg. 

Alt du trenger for å drive et vellykket storkjøkken

Oppsummert kan du si at Menybank inneholder alle funksjoner som en kokk trenger for en enklere hverdag på et storkjøkken. Alle funksjonene er utviklet i samarbeid med folk som jobber i, og kjenner bransjen og deres behov godt.