Hopp til hovedinnhold

Millum bidrar til å redusere matsvinn på restauranter

Alle som bruker innkjøpssystemet fra Millum på sine restauranter og serveringssteder har mulighet til å bruke vår matsvinnfunksjon.

Av: Mathilde Jelen Danielsen 05.01.2024 11:42

matsvinn

Redusering av matsvinn skal være enkelt

Vi vet at du som driver restaurant har nok å tenke på; bemanning, menyplanlegging, bestilling, kjøkkenprosent og gjester som er sultne – sultne på å ta igjen alt de ikke fikk gjort under pandemien. På toppen av det hele kommer diskusjonen om bærekraft og enda flere krav stilles til deg. 

Millum vil hjelpe deg med å leve opp til disse kravene uten at det koster deg mye mer tid og arbeid. Vi har utviklet Matsvinnfunksjonen, en funksjon som lar deg registrere og beregne matsvinn enkelt.

Ved å ha en matsvinnfunksjon integrert i systemet du allerede bruker til andre arbeidsoppgaver, som meny og bestilling, blir det så tidseffektivt som mulig for deg å registrere matsvinn. 

Lønnsom drift + miljø = sant

Vi kaster 1/3 av maten som blir produsert i verden. Det vil si at veldig mange ressurser brukes på å produsere og frakte mat som ikke en gang blir spist. Uansett hvor miljøbevisst du selv er i hverdagen, kan det være fint å vite at du ikke bare bidrar til lønnsom restaurantdrift ved å redusere matsvinn, men også er med på å bekjempe en skikkelig «miljøversting». Vinn-vinn der, altså. 

Funksjonen er en del av Menybank-modulen i innkjøpssystemet. Du får registrert matsvinnet både online og offline, på mobil eller PC og kan hente ut ferdige Excel-rapporter. Du kan også velge om du vil registrere totalt matsvinn, eller per område: Produksjon, buffet, gjest, lager og annet. Dette gjør at du tydelig kan se hvor forbedringspotensialet er størst. 

Verktøy som hjelper restauranter med å nå sine bærekraftsmål

Etter lansering høsten 2021 var Matsvinnfunksjonen gjennom en testperiode, og i april 2022 valgtre flere store kantinekjeder at funksjonen skulle brukes fast. 

Mer funksjonalitet, basert på restaurantenes innspill og ønsker, vil komme etter hvert som vi har samlet enda flere erfaringer. 

Millum har en visjon om at våre kunder skal ha muligheten til å alltid ta informerte og bærekraftige valg ved bruk av våre verktøy. Vi tror at lanseringen av Matsvinnfunksjonen, i tillegg til Millums klimaavtrykkskalkulator, gjør at vi er på god vei – sammen med deg.