Hopp til hovedinnhold

Personvern

Personvernerklæringen handler om hvordan Millum AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1. ledd).

Av: Sofie Vatle 19.02.2024 13:26

arbeidskaffe

Hvem er behandlingsansvarlig?
Millum AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene vi samler inn av deg når du er i kontakt med oss via mail, på våre nettsider eller i andre kontekster.

Hva er formålet?
Som en viktig del av arbeidet med å lage en brukervennlig og opplysende nettside, ser vi på brukeradferd for å utvikle nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics 4 for innsamling av data på nettsiden vår.

Hvor hentes opplysningene fra?
Vi registrerer generelle opplysninger om brukermassen på nettstedet vårt gjennom Google Analytics. Dette forteller oss blant annet hvor mange som besøker siden vår og hvilke sider som besøkes. Vi ser derimot ikke informasjonen til enkeltbrukere – og har heller ikke mulighet til å samle inn informasjon om enkeltbrukere.

Google Analytics samler inn informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering. Du får en popup hver gang du besøker våre nettsider, hvor du velger å godkjenne, tillate noe bruk eller avvise cookies. Mer om hvordan du kan administrere bruken av informasjonskapsler

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i EU og USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Millum AS har anonymisert brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed er det ikke mulig å identifisere den enkelte brukeren.

1. juli 2023 ble analyseverktøyet oppdatert fra Universal Analytics til Google Analytics 4, med noe strengere regler for personvern.

Utleveres opplysningene til tredjeparter?
Nei.

Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?
All informasjon som samles inn ligger lagret i Google Analytics. Vi gjør ingen lokal lagring av dine data. Vi lager derimot rapporter på gjennomsnittstrafikk o.l. Informasjonen som samles inn ligger lagret i Google Analytics, hvor vi har satt i system at statistisk informasjon fra websidene lagres i 14 måneder, med automatisk sletting.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?
Vi har ikke mulighet til å gjøre unntak for enkeltpersoner. Om du ikke ønsker å være en del av den generelle statistikken bør du dermed ikke besøke Millum sine nettsider.

Hvilke rettigheter har den registrerte og hvilket lands lovverk gjelder?
Du har full rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Du kan også kreve at opplysningene rettes eller slettes. Vi forholder oss ellers til norsk lovgivning.

Hvordan sikres opplysningene?
Kun personer med behov for å analysere trender og gjennomsnitt på nettsiden vår har brukertilgang til opplysningene i Google Analytics.