Millum

Hopp til hovedinnhold

Innhold

La oss spandere frokosten

og fortelle mer om hvordan du kan ha fordel av Millum!

Avtal et møte

Bli en mer effektiv innkjøper

Millums hovedprodukt for deg som skal kjøpe produkter og tjenester er en innkjøpsportal som heter Millum Procurement. Dette er en nettbasert løsning for innkjøp av varer og tjenester som dekker alle innkjøpsrelaterte funksjoner, fra bestilling til betaling.

 

I tillegg tilbyr vi løsninger for å sende og motta faktura, fakturabehandling, analyse eller integrasjon mot andre forretningssystemer.

 

Alt for at du kan gjøre en god handel – hver gang.

 
Kokk, servitør og kantinemedarbeider bruker Millums produkter.

Kundenes beste grunner for å bruke Millums løsninger:

Overblikk

Gir overlegent overblikk

Handlevogn_tommel

Forhindrer dårlige kjøp

Rapport

Forenkler oppfølging og kontroll

Mynter

Gir kontinuerlig gevinst

Samle alt i Millum Procurement og få full kontroll

I innkjøpsportalen Millum Procurement kan du samle produktene fra alle dine leverandører på ett sted. Dermed får alle som skal bestille noe direkte tilgang til avtalte produkter og avtalte priser. De finner enkelt tidligere ordrer, de kan opprette faste handlelister, utføre varetelling, lage oppskrifter og kalkyler, få kontroll på allergener og næringsinnhold, finne avtale- og leverandørinformasjon, og så mye mer.

 

Dermed blir det enklest og raskest å bruke de riktige leverandørene – alltid. Det betyr mindre feilbestillinger, økt kontroll og økt lønnsomhet. Og det betyr at du kan gjøre en god handel – hver gang.

Fritekstordre

Innkjøp gjennom Millum Procurement gir oversikt og kontroll, og sikrer at man handler de riktige produktene til avtalte priser.
 

Fritekstbestilling gir muligheten til å bestille tjenester fra leverandører som ikke har varekatalog i løsningen; som vikartjenester, håndverkere, vektertjenester m.fl.


Hvilke leverandører du har mulighet til å sende fritekstbestilling til styres av administrator og de leverandørene som har denne muligheten i avtalen. 

offset_755456
JENTERforside

Hvordan redusere kostnader ved å maksimere nytten av et innkjøpssystem

Å ta i bruk et innkjøpssystem handler om fokus på økt resultat ved å ta større kontroll over egen bedrift, ved blant annet å redusere kostnader. Millum vet etter mer enn 17 år i bransjen, at dette ikke er gjort i en håndvending. Det gjelder å få med hele bedriften, fra styrerommet til deltidsansatte, på et tankesett om å kutte kostnader effektivt der det er mulig.

Menyplanlegging

Du kan å sette opp og planlegge menyer, basert på oppskriftene i Menybanken, i de intervaller som passer deg best, som f.eks. uke- eller månedsmeny. Menyplanleggingen gir god oversikt over råvarebruk og kostpris.


I tillegg har vi utviklet et API for Menyplanlegging som gjør det mulig for brukerne å ta ut menyene i tredjepartsløsninger som på storskjermer i kantinen eller i app.

landingssidebilde

Menystyring med menybank

Menybank er et godt verktøy for å få oversikt over menyer og oppskrifter. Her finner du et verktøy som kan gi deg allergeninformasjon, næringsinformasjon og et kalkyleprogram med oppdaterte priser. Dette gir deg full kontroll over maten du serverer, og du kan enkelt dele denne informasjonen med både gjester og ansatte.

Avhengig av Menybanken for daglig drift

Karim Bouhadoun er kjøkkensjef på Eurest sin kantine i Nydalen og ble for to måneder siden kåret til «Årets Gressnett-bruker» hos Eurest. Han har fått sving på sitt kjøkken gjennom gode rutiner fra Eurest og menybanken fra Millum.

 

litekarim
menybank

CO2-kalkulator

Kalkulatoren oppgir verdier i en måleenhet fastsatt av UNCFF og EU-kommisjonen som konverterer de ulike effektene av forskjellige gasser til den tilsvarende mengden CO2 det tar å skape samme drivhuseffekt.

Ved å konvertere dataene til en felles måleenhet kan man sammenligne klimaavtrykket på de forskjellige rettene.


For å enkelt se hvilke produkter og retter som er best for miljøet, har vi utviklet en beregningsfunksjon med fire forskjellige nivåer. Skalaen har nivåene grønt, gult, orange og rødt, og vises som et bladikon hvor rødt nivå har mest karbonutslipp og dermed er minst bra for miljøet.

Bruk av Millum Procurement har bidratt til at vi i dag er en mer effektiv virksomhet og kan rette fokus og energi mot det vi egentlig driver med og det er å lage gode smakfulle måltider for våre kunder.

Stig Hagen

innkjøpsdirektør for Umoe Restaurants AS

Samarbeid med leverandørene

Med innkjøpsportalen Millum Procurement er det lett å legge til og bytte ut leverandører alt etter som behovet deres utvikles.
Samtidig er portalen utviklet med bakgrunn i både innkjøpere og leverandørers behov, og legger derfor til rette for et godt samarbeid. I tillegg er vi i Millum alltid på for å sørge for at alt fungerer. Alle bestillinger kommer frem. Hver gang.
 
green-hand

Sikre en mer bærekraftig leverandørkjede

Millum har sammen med Factlines gått i bresjen for å dekket et felles behov i bransjen, nemlig å sikre mer bærekraftige leverandørkjeder.
 

Ved at alle leverandører selv redegjør for sin verdikjede gjennom et felles system letter arbeidsmengden på både kjøper og leverandør. 

Sende faktura eller motta?

Begge deler representerer stor verdi for deg enten det er i form av kostnadsreduksjon eller økt oversikt og kontroll. Vi kan hjelpe deg med alt.

 

Enten fakturaen skal inn eller ut av din virksomhet, konverteres fra eller til EHF-format eller noe annet, formidles over PEPPOL-nettverket eller direkte til din forretningspartner, sendes på papir eller skannes fra papir - uansett har vi tjenestene som gjør det mulig å hjelpe deg med en effektiv fakturastrøm.

it-infrasstruktur-no-peppol
commerce-faktura2

Få orden også på fakturabehandlingen

Dere kan også integrere vårt fakturaflytsystem Millum Pay med innkjøpsportalen og slik forenkle faktureringsarbeidet betydelig. Med bestillinger og fakturaer samlet på ett sted og en felles arbeidsflyt for alle fakturaer får du langt bedre oversikt og kontroll. Alle fakturaer går direkte til rett godkjenner, og ingen fakturaer kommer på avveie. Ta en prat med en av våre dyktige medarbeidere, så får du vite alt om Millum Pay.

Bruk kunnskapen som ligger bak tallene

Det går store mengder tall og annen data gjennom innkjøpsportalen – data som dere kan bruke i planlegging, strategi- og utviklingsarbeid. Ved hjelp av verktøyet Millum Analytics blir dessuten tallenes tale mye tydeligere. Snakk med oss om hvordan dere kan utnytte deres eget tallmateriale!
Hender på tastatur som handler
Matinfo

Hva er det i maten?

Matallergi og matintoleranse er vanlig i Norge, og det er blitt et krav fra både myndigheter og ikke minst gjester om god og riktig informasjon om hva alle varer faktisk inneholder. Derfor har Millum utviklet matinfo.no for det norske markedet, hvor du har fri tilgang til all informasjon du trenger om ingredienser, næringsinnhold, og om hva som kan fremkalle allergi. I Sverige samarbeider vi med validoo.se og dabas.se.

Integrer portalen i arbeidsflyten deres...

Innkjøpsportalen kan være et avansert verktøy som skal fungere sammen med mange andre systemer i virksomheten, og som skal brukes av mange. Det betyr at Millum Procurement må kunne integreres mot systemer for økonomi, finans, kasse/lager m.m. Og det kan den! Vi har dessuten erfaringen og kompetansen til å gjøre denne integrasjonen, og vi slipper den ikke før alt er oppe og står.

 

Det samme gjelder også for opplæring i bruken av systemet. Alle som behøver det kurses – i både hverdagsbruk og i utnyttelse av mulighetene produktet gir.

To personer i møte for å gjøre avtale.

..eller ta det hele steg for steg

Ikke sjelden kan innføringen av et nytt system føles overveldende. Derfor kan det være godt å vite at man også kan starte i det små. Kanskje er det ønskelig å bare teste ut selve innkjøpsmodulen for et fåtall brukere mot noen utvalgte leverandører?

 

Det kan vi tilby. Dermed er det en lav terskel for å få økt trygghet rundt løsningen og avdekke mulige gevinster for deg. Våre erfarne konsulenter vet bedre enn de fleste hvordan de kan hjelpe deg med en myk start. 

Hvorfor bør du ta i bruk e-procurement?

Lurer du på hvorfor din bedrift bør ta i bruk e-procurement? Ved å ta i bruk elektronisk handel har man et virkemiddel for å oppnå bedre anskaffelser og mer effektive kjøp. Innføring av et slikt system vil også understøtte bedriftens mål om effektiv ressursbruk.
untitled-9

Slik kommer du i gang som innkjøper

Handshake

Få tilgang

Hengelas

Gjør avtale med kunder

Produkter

Gi ansatte tilgang til riktige produkter

Millumlaptop

Gjør gode handler. Hver gang.

kontaktoss

Spør oss om råd i dag!

Millum har lang erfaring i å utvikle og ta i bruk e-handelsløsninger både for de som skal selge og de som skal kjøpe. Dette, kombinert med bred bransjekunnskap, gjør at vi er en god sparringspartner for deg.