Hopp til hovedinnhold

Millum er stolt sponsor av Matprisen

I år er det fjerde år på rad at Millum er en av Matprisens hovedsponsorer. Her er litt om bakgrunnen for det.

Av: Mathilde Jelen Danielsen 10.11.2021 15:21

Matprisen_21_2

Bærekraftig mat er noe av løsningen på problemet

Matprisen premierer arbeid som er helt i tråd med det Millum også jobber for; bærekraft i serveringsbransjen. I likhet med dem tror vi at noe av løsningen på klimautfordringene vi møter i dag, er å tenke nytt i matbransjen. Dette får vi ikke til uten bønder, kokker og andre nøkkelpersoner i bransjen som prioriterer bærekraftig mat og drift. Derfor må vi fremme de som gjør det. 

For oss var det helt naturlig å sponse Matprisen da vi ble spurt om det. Dette er en fin måte å belyse matbransjens innvirkning på klimautfordringene vi står ovenfor. 

Tiril Z. Bliksmark

Markedssjef og bærekraftsansvarlig

Stort kjøkken har stor innflytelse

Vi kan alle bli flinkere til å finne lokale råvarer som ikke må transporteres over halve jordkloden, til å bruke hele råvaren i stedet for halve og til å kaste så lite som mulig. Folk som lager mat i større skala enn på hjemmekjøkkenet har enda større innflytelse enn folk flest. Derfor verdsetter vi storkjøkken som går foran som et godt eksempel og som tar sin del av ansvaret. 

Dette var også grunnen til at Millum fikk inn Årets storkjøkken som en kategori under Matprisen i 2019. Med mange gjester og (ofte) begrensede budsjetter, er et storkjøkken avhengig av å tenke bærekraftig - ikke bare av idealistiske årsaker, men også for lønnsom drift. Det har også enda større påvirkningskraft enn små restauranter og serveringssteder.  

Millum hjelper restauranter til å ta riktige valg

Millum er IT-selskap som utvikler digitale innkjøpssystemer for hoteller, restauranter og kantiner. I tillegg til å forenkle kjøps- og salgsprosesser mellom innkjøpere og leverandører, vil Millum også bidra til at bransjen har lettere for å ta bærekraftige valg. Det gjør vi ved å utvikle verktøy som bransjen trenger til dette formålet. 

Vi tilbyr flere verktøy som hjelper storkjøkken med å ta bærekraftige og informerte valg, som Menybank, CO2-kalkulator, Matsvinnmodul og Matinfo. Sammen med Matprisen heier vi på aktører i bransjen som tar sin del av samfunnsansvaret om en bærekraftig fremtid.

Stolte av de nominerte i kategorien

De tre nominerte til prisen Årets storkjøkken er alle kjøkken som har hjertet på riktig sted og som bidrar til bærekraft på hver sin måte. Det er en god blanding mellom Annerledes Personalrestauranter hos advokatfirmaet BAHR, bo- og aktivitetssenteret Granly Stiftelse og Sundvolden Hotel. Noen av tiltakene som gjøres på deres kjøkken er innkjøp av økologiske varer, servering av vegetariske retter, dyrking av egne råvarer, reduksjon av matsvinn og inkludering av gjester og beboere. 

Vi tilbyr flere verktøy som hjelper storkjøkken med å ta bærekraftige og informerte valg, som Menybank, CO2-kalkulator, Matsvinnmodul og Matinfo. Sammen med Matprisen heier vi på aktører i bransjen som tar sin del av samfunnsansvaret om en bærekraftig fremtid. 

Vi ønsker de nominerte lykke til på prisutdelingen! Den blir vist på Matkanalen 25. november.