Millum

Hopp til hovedinnhold

Innhold

Lærerik start hos Millum

Det er ikke alle forunt å gå rett fra skolebenken til en sentral rolle i en markedsledende bedrift, men fra hun begynte i jobben for snart 2 år siden har Sandra satt sitt tydelige stempel på Millum sine produkter.

Av: Morten Sandvold Schee 29.01.2021 10:51

sandra_mini

Det var en spent nyansatt som troppet opp hos Millum første arbeidsdag i mai 2019. Foran henne lå karrierens første steg i en nyopprettet stilling hos Millum.

- Jeg var utrolig spent både på overgangen fra skole og hva som ville møte meg i arbeidslivet. I ettertid er jeg glad for at jeg ble kastet ut på dypt vann med en gang. Siden stillingen var ny, måtte jeg selv identifisere egne arbeidsoppgaver. Det ga meg en unik mulighet til å definere egen stilling og fremtidige arbeidsoppgaver. Samtidig vil jeg ikke undervurdere erfaringen i å få prøve og feile som nyutdannet, forteller Sandra.

Etter nesten 2 år på kontoret føler Sandra at både arbeidsdagene og oppgavene har satt seg. Selv om en kort periode med permittering i forbindelse med Covid-19 på våren ødela mye av rytmen i arbeidet hennes, merker hun selv en stor utvikling faglig.

- Jeg synes selv jeg har utviklet meg mye profesjonelt. Jeg har lært meg hvordan det er å jobbe i et firma og det å samarbeide med andre i en profesjonell setting. Slike ting lærer man ikke på skolen. Jeg har blitt selvstendig på veldig kort tid og synes selv jeg har utviklet meg veldig på skisser og presentasjon av eget arbeid, sier hun. 

Faglig og sosialt utbytte

Sandra forteller at hun ble godt tatt imot i Millum. Folk var imøtekommende, og hun ble raskt inkludert i sosiale aktiviteter som fredagstrening og samlinger utenfor arbeidstiden.

- Det er et utrolig avslappet og sporty miljø hos oss. Du føler bokstavelig talt at alle er på likt nivå. Det er en god følelse å forstå at din mening betyr noe, enten det er faglig eller i en diskusjon rundt lunsjbordet. Jeg opplever at terskelen er lav for å spørre om hjelp og folk vil gjerne ha hjelp av deg hvis du kan bidra. I tillegg bidrar vårt åpne kontorlandskap til at samtalene og diskusjonene flyter på tvers av avdelingene, forteller Sandra.

Hun tror hun har fått en bedre start på karrieren enn de som velger å starte i større bedrifter og designfirmaer. 

- Jeg føler hver dag at mine innspill betyr noe. Det er morsomt å være selvstendig, men samtidig en del av ett team. Har jeg et innspill blir jeg hørt på lik linje med ledergruppen. Så jeg tenker jeg har lært så mye mer enn jeg kunne gjort i en større bedrift, sier Sandra.

Del av et større utviklingsmiljø

Sandra forteller at arbeidsdagene hennes er spennende, travle og aldri like. I løpet av tiden i Millum har hun opparbeidet seg en intern posisjon som gjør at hennes råd er ønsket inn i flere av teamene. 

- Det er kjempegøy å ikke bare være en designer. Jeg er del av flere arbeidsgrupper, noe som gjør at jeg kan utfordre meg og lære mer innenfor alt av Millum sin virksomhet, sier hun.

Sandra har selv formet sin egen rolle. Hun har fått relativt frie tøyler til å utvikle og vokse inn i rollen. Som første med hovedansvar på design og testing var hun spent på hvordan hennes ideer ville bli mottatt.

- Det er klart at helt i starten var nok ikke mine innspill det som lå fremst i oppgaverekken hos utviklerne. Økt fokus på design og testing medfører lengre arbeidsprosesser, men det tok ikke lange tiden før vi virkelig fikk fart på samarbeidet.

- I starten kom jeg med alle spørsmålene og ideene, men nå er det nesten blitt motsatt! Utviklerne kommer til meg med forslag og ideer på oppgaver jeg ikke har startet på engang enda! Det er fantastisk å se hvordan alle har tatt til seg mine tanker og ideer så fort. Det har rett og slett plantet seg en intern kultur om mer fokus på design og brukeropplevelser, smiler Sandra.

Prioriteringer og faglig påfyll

Som eneste designer er dagene til Sandra hektiske og ofte utfordrende. Hun løper fra møte til møte og må prioritere egen tid hardt.

- Det er noe jeg har lært som jeg aldri tenkte på når jeg gikk på skolen. Man må prioritere tiden hardt, vite når man skal slippe en oppgave og tilpasse seg flere grupper og settinger. Jeg har ingen å sparre med til daglig som kan mitt faglige felt, det gjør at jeg er avhengig av at utviklerne engasjerer seg. Og det gjør de virkelig! Det er utrolig gøy å se samspillet vi har fått til i løpet av så kort tid, forteller hun.

I tillegg er Sandra opptatt av å oppdatere seg på fagfeltet.
- Jeg er innom flere bransjesider hver dag. Det er viktig for meg å lære mer. Heldigvis har vi en egen kurspott i Millum, som jeg håper å få benyttet meg enda mer av når alt av Corona-restriksjoner er fjernet, smiler Sandra.

Opptatt av samfunnsansvar

Som nyutdannet har Sandra som mange andre unge et brennende engasjement for samfunn og miljø. For henne var det viktig at arbeidsgiver tok dette ansvaret på alvor.

- Hehe, allerede på intervjuet spurte jeg litt om Millum og bærekraft. Det var betryggende å få bekreftelse på at det var viktig og ville bli enda viktigere fremover. Så jeg er ekstra fornøyd med å få være en del av Millum sitt eget "Cr-team", avslutter Sandra.