Hopp til hovedinnhold

Setter standarden for resten av verden

Det norske innkjøpssystemet Millum brukes som pilot, og fasit, i et stort, internasjonalt prosjekt for å koble et innkjøpssystem mot ERP-systemet SAP. For Millum er dette en unik mulighet til å vise frem deres teknologi internasjonalt. 

Av: Mathilde Jelen Danielsen 23.11.2022 14:31

Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm
Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm

Radisson i Skandinavia har brukt Millum som sitt innkjøpssystem i mange år; henholdsvis 20 i Norge, 5 i Sverige og 4 i Danmark. For 2,5 år siden tok hotellkjeden initiativ til å gjennomføre et pilotprosjekt sammen med Millum.

Da Radisson globalt bestemte at deres hoteller i hele verden skulle innføre det kinesiske GPP som sitt innkjøpssystem, ønsket Skandinavia å få fortsette å bruke Millum. Ledelsen i Radisson gikk med på at Millum skulle forbli innkjøpssystemet i det skandinaviske Radisson. Dette både fordi Millum er en stor del av infrastrukturen i organisasjonen og siden de skandinaviske hotellene i kjeden utrykte at systemet gir dem trygghet og kontroll i hverdagen. Dette var i seg selv en stor seier for det norske IT-selskapet. 

I tillegg har Millum alltid sagt at de kan håndtere og integreres med alle prosesser som brukes i en organisasjon, som POS-, lager- og ERP-systemer. Det får de nå bevise i pilotprosjektet, som går ut på å koble sammen Millum og ERP-systemet SAP til et av Nordens største Radisson-hoteller; Radisson Blu Waterfront hotell i Stockholm. 

Når piloten er gjennomført kommer koblingen mellom Millum og ERP-systemet til å bli rullet ut på alle kjedens hoteller i Skandinavia. For innkjøpere i Radisson som samlet bestiller for mer enn 400 millioner kroner gjennom innkjøpssystemet hvert år, er dette en stor fordel.

Hittil i prosjektet har integrasjonen fungert sømløst, noe alle parter har merket seg. Trolig kommer denne teknologien til å bli fasiten for hvordan GPP, Radissons innkjøpssystem utenfor Skandinavia, kommer til å løse samme integrasjon. Millum er fornøyd med prosjektet, men skulle selvfølgelig ønske at de kunne bistå hotellkjeden som innkjøpssystem også i resten av verden. Uansett er dette et stort steg i riktig retning for at Millum skal bli Nordens største innkjøpssystem for hotell, restaurant og kantine.